Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017  
 


Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

H Γενική Συνέλευση (συνεδρία 13-4-2011) αποφάσισε τα κάτωθι, όσον αφορά στο πρόγραμμα για την απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας:

  • Οσον αφορά στους  φοιτητές που έχουν ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος (ακαδημαϊκού έτους 2010-2011),  όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, μπορούν να επιλέξουν τα μαθήματα του προγράμματος  καλύπτοντας έτσι και τα τέσσερα (4) μαθήματα ελεύθερης επιλογής από άλλα τμήματα. Τα μαθήματα αυτά θα υπολογίζονται στο βαθμό πτυχίου.
  • Οσον αφορά στους παλαιούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα παιδαγωγικής/διδακτικής επάρκειας  και έχουν ήδη καλύψει τα τρία (3) μαθήματα ελεύθερης επιλογής από άλλα τμήματα, μπορούν να  δηλώσουν τα  μαθήματα του προγράμματος  ως μαθήματα επιλογής πέραν των τριάντα δύο (32) μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου. Τα μαθήματα  αυτά δεν θα υπολογίζονται στο βαθμό πτυχίου, αλλά θα αναγράφονται στην αναλυτική βαθμολογία του φοιτητή. Επισημαίνεται ότι,, τα μαθήματα «Διδακτική και Αξιολόγηση» (κωδ. 5001) και «Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Ποιότητα στην Εκπαίδευση» (κωδ. 5002), που ήδη προσφέρονται ως μαθήματα επιλογής, θα αντιστοιχηθούν  με τα μαθήματα «Εισαγωγή στη Διδακτική Μεθοδολογία-Αναλυτικά προγράμματα»(1/2), «Εκπαιδευτική Αξιολόγηση»(1/2) και «Ποιότητα στην Εκπαίδευση και τη διδασκαλία» (1/2), του προγράμματος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Κατά συνέπεια, οι φοιτητές που έχουν περάσει τα μαθήματα  με κωδικό 5001 και 5002  και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, πρέπει να περάσουν τα υπόλοιπα μαθήματα, δηλαδή, «Εισαγωγή στην Παιδαγωγική Επιστήμη» (1/2), «Γενική και εξελικτική ψυχολογία» (1/2), «Οργάνωση και Διοίκηση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μονάδων» (1/2),  «Ειδική Διδακτική Μεθοδολογία-διδακτική μαθημάτων ειδικότητας» (1/2) , «Εισαγωγή στους Η/Υ – Παιδαγωγικές εφαρμογές στην εκπαίδευση» (1/2) καθώς και τα μαθήματα διδακτικής επάρκειας (διάρκειας 14 ωρών συνολικά)

 

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2011

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Έντυπο Οκτώβρης 2014.pdf917.44 KB
21/03/12-12:35
 
 
  Yποδομή: Σταύρος Γρηγορακάκης